CREATE ACCOUNT

espresso tijd
Liefhebbers hoeven we het niet te vertellen: espresso is een echte smaakbom. Een goede espresso heeft iets stroperigs, is wat dik van structuur en heeft een intense en krachtige smaakintensiteit. Kers op de taart is in het geval van een espresso de cremalaag. Dat is de verzameling oliën en onopgeloste delen van de koffie en
yirgacheffe
Samen met BeanBrothers in Eindhoven selecteerde Koffiejuffrouw de koffieboon Yirgacheffe. Koffiebrander Harro van de Beek: ‘Veel Ethiopische koffies staan bekend om hun fruitige tonen. Maar wat wij zo te gek aan deze koffie vinden is de supermooie balans tussen zoetheid en fruitige tonen. Denk hierbij aan mooie rode kersen en zachte chocolade met een lichte citrussmaak.
El Salvador coffeeplantation
Back to Black’s koffiebrander Inge Bulthuis brandde VistaBella voor Koffiejuffrouw, een mooie boon uit El Salvador, uit de regio van de vulkaan Santa Ana. De plantage VistaBella waar deze bonen groeien is een familiebedrijfje, zoals de meeste koffieplantages in El Salvador. Koffieboer Chico Garcia Rossi laat zijn koffie verwerken in de Rio Zarco Mill, geleid
Je neemt je koffie serieus. En terecht. Het leven is te kort voor slechte koffie. Nu je goed bezig bent met verse koffiebonen, zou je eens kunnen kijken naar je bonenmaler. Hoe jij je koffiebonen maalt is van groot belang. Sommige mensen hebben nog een oudje staan, een bonenmaler geërfd van moeder, doet het nog
TOP