Jeroen, waar komt je interesse voor koffie vandaan? Ik heb van jongs af aan veel affiniteit gehad met eten en drinken; het bereiden, proeven/smaken en achtergrond van producten. Dat heeft mijn richting bepaald. Hoe is je koffiecarrière verlopen? In aanloop naar de opening van onze eerste zaak ‘Coffee Bru’ ben ik gaan werken bij ‘de
- Published in Koffiebranders
No Comments
Onze nieuwe koffiebrander Jeroen Keizer van Rum Baba Roastery in Amsterdam-Oost brandde heel enthousiast de warmbloedige Braziliaanse boon Recreio voor je. En hij vertelde over de plantage waar de koffie vandaan komt. De Carvalho Dias familie verbouwt al sinds 1890 koffie in de bergen van Serra da Mantiqueira. De weduwe Ignes Bernardinada Silva Dias was
- Published in Zendingen
John Schot van Schot Koffie uit Rotterdam meldde dat hij een heel bijzondere koffie had, uit Burundi. Schot, kom maar op, zeiden wij. En inderdaad, hij had gelijk. De koffie is afkomstig van een lokale gemeenschap in het Kayanza district in Burundi en verwerkt in het Buziraguhindwa verwerkingsstation (ja spreek dat maar eens hardop uit
- Published in Zendingen
Wat een lieve lovestory: een echt koffie-koppel. Ontmoetten elkaar op de plantage en werken daar nog. Ze staan vroeg op en hebben dan eerst hun eerste kopje koffie samen. Mooiste stukje is als ze een koffie krijgen, zoals we die kennen van Starbucks: die gezichten! 🙂 Even kijken naar deze lovestory
- Published in Koffieverhalen