CREATE ACCOUNT

Rum Baba Roastery: Recreio (Brazilië)

/ / Zendingen
Recreio Brazil

Onze nieuwe koffiebrander Jeroen Keizer van Rum Baba Roastery in Amsterdam-Oost brandde heel enthousiast de warmbloedige Braziliaanse boon Recreio voor je. En hij vertelde over de plantage waar de koffie vandaan komt. De Carvalho Dias familie verbouwt al sinds 1890 koffie in de bergen van Serra da Mantiqueira. De weduwe Ignes Bernardinada Silva Dias was de eerste: zij besloot in dat jaar land te kopen in die streek vol beekjes en bronnen en begon er een koffieplantage. De oorspronkelijke boerderij is door de jaren heen opgesplitst in kleinere plantages: dat krijg je ervan als je veel kinderen iets wilt achterlaten. Het huidige echtpaar, 5e generatie Dias inmiddels, heeft veel veranderingen doorgevoerd op de plantage, zoals biologische productie, een nieuw systeem van drogen van de koffiebes en een continu proces van verhoging van de kwaliteit. Ze zijn erg begaan met de flora en fauna in hun omgeving en zorgen ook voor de opleiding en bijscholing van hun medewerkers en hun familie.

Uitzonderlijk: Recreio Brazil

De plantage ligt in een uiterst vruchtbaar gebied, vlakbij een vulkaan en met een gemiddelde temperatuur van 19° C en regelmatige regenval. Ideaal voor de teelt van koffie. De plantage zelf heeft een uitzonderlijk groet patio, wat betekent dat de koffiebessen snel worden gedroogd, direct na het oogsten. De bessen worden dus geplukt zodra ze rijp zijn en niet omdat het beter uitkomt omdat er plek is op de droogbedden. Bovendien is de plantage UTZ gecertificeerd dat verantwoorde, eersteklas koffie garandeert. En daarnaast een mooie, klassieke, toegankelijke Braziliaanse koffie in je kopje, dat is toch ook belangrijk.

De feiten over de Recreio (Rum Baba Roastery)

  • Koffiebrander: Jeroen Keizer van Rum Baba in Amsterdam
  • Plantage: Fazenda Recreio in Serra da Mantiqueira in Brazilië.
  • Variëteit: Catuai, Yellow Bourbon, 100% Arabica
  • Hoogte: 1350 meter boven zeeniveau
  • Verwerkingsmethode: gewassen
  • Geschikt voor: Espresso en filter, al naar gelang de branding. Als je bonen gebrand voor espresso hebt, maal je ze zo fijn als het zand op een Caribisch strand. Voor filter gebrand? Dan maal je ze zo fijn als het zand in Bloemendaal, iets grover dus.
  • Je proeft: een klassieker! Een fijne, Braziliaanse koffie.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Heel lekker en toegankelijk.’

 GoedGevonden en verzonden: april 2016

TOP