CREATE ACCOUNT

White Label Coffee: koffieboon La Angostura (Costa Rica)

/ / Zendingen
Tarrazu Costa Rica

Francesco Grosetti van White Label Coffee in Amsterdam brandde voor jou de koffieboon La Angostura uit Costa Rica. Koffiebrander Francesco was al uren achter elkaar aan het branden toen we de branderij binnenkwamen. Spreekt altijd tot de verbeelding, zo’n plek. Hij liet ons de La Angostura proeven die hij een paar dagen eerder had gebrand. De net daarvoor gebrande koffie moest natuurlijk eerst nog ontgassen. We proefden een fijne smaak, een licht zoetige koffie met een duidelijke toon van hazelnoten. Lekker! De bonen komen van de plantage La Angostura, in de gemeente León Cortés in de regio Tarrazú. Hier komen de beste koffies van Costa Rica vandaan. Dit familiebedrijf van koffieboer Mario met zijn 2 dochters Arleen en Maria, was een van de eerste kleinschalige verwerkingsstations die van start ging in Tarrazú. De 6 hectare grote plantage is onderverdeeld in kleinere secties, ofwel ‘micro-lots’ waardoor de koffieboeren kunnen experimenteren met onder andere verschillende planten en natuurlijke insectenbestrijders.

Koffie uit Costa Rica

In Tarrazu groeit de koffie waar de bergen de wolken raken. De kust van Stille Oceaan dichtbij en de bergen vol vulkanen geeft dit gebied een speciale ‘flavour’ aan de koffie. De vulkanische grond combineert prachtig met zon en regen die de koffiebonen de perfecte body, aroma en grootte geven. Deze koffie wordt verbouwd op grote hoogte (1400-1900 meter). Zulke ‘hooglandkoffie’ kenmerkt zich door een volle smaak doordat de koffieplanten langzamer groeien door de koude nachten. De koffiebessen rijpen ook langzamer en krijgen meer tijd om hun intensieve smaak te ontwikkelen.

De feiten over koffieboon La Angostura (White Label Coffee)

  • Koffiebrander: Francesco Grosetti van White Label Coffee in Amsterdam
  • Plantage: koffieplantage La Angostura, de gemeente León Cortés in de regio Tarrazú, Costa Rica
  • Hoogte: 1675 meter
  • Variëteit: Caturra, Catuai, 100% Arabica
  • Verwerkingsmethode: gewassen
  • Geschikt voor: filter of espresso. Indien je bonen gebrand zijn voor espresso, maal je ze zo fijn als het zand op een Caribisch strand, heel fijn. Zijn ze gebrand voor filter? Dan maal je ze wat grover, zoals het zand van Bloemendaal.
  • Je proeft: een zoete koffie: geroosterde hazelnoten, melkchocolade en bij de afdronk wat abrikoos.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Verfijnde koffie, lekker als after dinner.’

GoedGevonden en verzonden: december 2016

TOP