CREATE ACCOUNT

Rozema & Van Schijndel: koffieblend 1147

/ / Zendingen

1147? Nee, geen parfum uit vervlogen tijden, maar de naam van de huisblend van de voor Koffiejuffrouw nieuwe koffiebrander Rozema & Van Schijndel. Jeroen Rozema vertelt: “Voor de melange waren we op zoek naar een koffie die iedereen lekker zou moeten vinden. Mild, maar vol van smaak. Met alleen bonen die je ook als single origin zou kunnen drinken. Ondanks dat iedereen hem lekker zou moeten vinden, moest hij wel een duidelijk andere smaak hebben dan wat de gemiddelde koffiedrinker gewend is. We zijn erg trots op het eindresultaat; de 1147.”

Koffiejuffrouw over blends

Er worden steeds meer mooie blends aangeboden. En inderdaad, waarom niet? Single origin bonen zijn heerlijk en door ze te mengen kan er een nóg spannender smaak ontstaan of bijvoorbeeld een feestdagen- of herfstmelange. Lees meer over onze visie op blends >>

1147 samenstelling

Deze 1147-melange bestaat uit bonen uit Brazilië, Costa Rica, Ethiopië en Indonesië. Het kruidige in de koffie wordt geleverd door de Indonesische boon. Op deze Kelompok Petani Kopi Toba coöperatie worden de koffiebonen biologisch geteeld en verwerkt. De boeren worden getraind in bosbeheer en het werken met de natuur om het gebruik van pesticiden te beperken. De boon uit Costa Rica, van de Hacienda Salomon, zorgt voor de frisse en fruitige tonen. De Ethiopische boon van de Kerchanshe Farm is ook biologisch geteeld en geeft de melange een wat boterige, volle smaak. De Braziliaanse bonen komen van de Coöperatie Cooxupé waar zo’n 1200 kleine boeren bij zijn aangesloten. Zij krijgen financiële steun en les in duurzaam landbouwen. Zo wordt het water, gebruikt bij het verwerken van de koffie, opgevangen, gezuiverd en opnieuw gebruikt.  Van deze blend worden wij blij!

De feiten over koffiebonenblend 1147 (Rozema & Van Schijndel)

  • Koffiebrander: Jeroen Rozema van Rozema & Van Schijndel in Oisterwijk
  • Plantage: Hacienda Salomon in Tarrazu, Costa Rica; Kerchanshe Farm in Sidamo, Ethiopië; Cooperativa Cooxupé in Sul de Minas, Brazilie en Kelompok Petani Kopi Toba op Sumatra, Indonesië.
  • Hoogte: 1550 – 2200 meter
  • Variëteit: Santos, heirloom, Catuai, Caturra, 100% Arabica
  • Verwerkingsmethode: gewassen
  • Geschikt voor: espresso. Maal de bonen zo fijn als het zand op een Caribisch strand.
  • Je proeft: een milde, maar volle koffie, met fruitige citrustonen, kruidig.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Mooi mild. Lekkere mix!’

GoedGevonden en verzonden: oktober 2016

TOP