CREATE ACCOUNT

Brandmeester’s: koffieboon La Pantera de Tarrazu (Costa Rica)

/ / Zendingen
Tarrazu costa rica

Koffie is in Costa Rica terecht gekomen via Cuba, ergens in de 18e eeuw. De rijke vulkanische grond en het perfecte klimaat zorgde voor een goede koffieproductie. Samen met bananen is koffie het belangrijkste exportproduct van dit land in Midden-Amerika. Costa Rica is het enige land ter wereld die een verbod op Robusta heeft afgegeven: sinds 1989 is het bij wet verboden nog langer Robusta bonen te verbouwen. Alle koffiebonen die hier vandaan komen zijn uitsluitend Arabica variëteiten.

De koude nachten van Tarrazu

In Tarrazu, de regio ten zuiden van San José, groeit de koffie waar de bergen de wolken raken. Door de kust van Stille Oceaan dichtbij en de bergen vol vulkanen geeft dit gebied een speciale ‘flavour’ aan de koffie. De vulkanische grond combineert prachtig met zon en regen die de koffiebonen de perfecte body, aroma en grootte geven. Deze koffie wordt verbouwd op grote hoogte (1400-1900 meter!). Zulke ‘hooglandkoffie’ kenmerkt zich door een volle smaak doordat de koffieplanten langzamer groeien door de koude nachten. De koffiebessen rijpen ook langzamer en krijgen meer tijd om hun intensieve smaak te ontwikkelen.

TIP: Deze koffie is pittig en donker gebrand. Gebruik eens wat minder koffie dan je gewend bent.

De feiten over koffieboon La Pantera de Tarrazu (Brandmeester’s)

  • Koffiebrander: Lammert Brouwers van Brandmeester’s in Boesingherliede (Lees meer over Brandmeester’s >>)
  • Boerderij: Verschillende kleine boeren in regio Tarrazu in Costa Rica
  • Groeit op: 1400-1900 meter hoogte
  • Variëteit: Caturra en Catuai, 100% Arabica
  • Verwerkingsmethode: gewassen
  • Geschikt voor: De voor espresso gebrande bonen maal je zo fijn als het zand van de Caraïben, mooi fijn en zijdezacht. De boon gebrand voor filterkoffie, maal je wat grover, als het zand van Bloemendaal.
  • Je proeft: een rijke, volle body, fruitig (sinaasappel) en bloemig van smaak. Fijne aciditeit.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Een pittige, donkere, volle koffie. Tip: een perfecte basis voor iced coffee, echt heerlijk!’

GoedGevonden en verzonden!

TOP