CREATE ACCOUNT

Brandmeester’s: koffiebonenblend Floresta

/ / Zendingen
koffieplant

De eerste blend in ons pakket is de Floresta, gebrand door Brandmeester’s. Blends in de specialty coffee-markt zijn anders dan die in de commerciële koffiemarkt, de echt grote jongens, zeg maar. Bij de grote merken worden de bonen net zolang gemengd tot de vertrouwde smaak ontstaat, die ze al sinds jaar en dag voeren. Bij een specialty coffee-merk vormen de verschillende single origin koffiebonen de melange. Nog steeds herleidbaar dus.

Floresta

De blend Floresta bestaat uit 3 verschillende bonen. De koffieboon Daterra Sunrise komt van de gelijknamige, duurzame plantage in Brazilië. Deze koffie is op zichzelf delicaat en zacht met een stevige body en nuances van noten en vanille.
De tweede boon is de El Platanillo uit Guatemala. Deze boon hadden we eerder als single origin in ons pakket. Op zichzelf een romige, volle koffie met hinten van chocolade en karamel. De El Salvador komt van Finca Ana en is gecertificeerd met ‘SHG’, wat Strictly High Grown betekent. Dat houdt in dat de boon langzaam op grotere hoogte groeit, waardoor de boon harder wordt en de kwaliteit hoger. Alle single origin bonen zijn eerst afzonderlijk gebrand door Brandmeester’s en daarna pas gemengd tot de Floresta. Het is een veelzijdige en milde koffie waar de chocolade en noten duidelijk te proeven zijn.

De feiten over koffieblend Floresta (Brandmeester’s)

  • Koffiebrander: Lammert Brouwers van Brandmeester’s in Boesingherliede
  • Plantage: Finca Daterra Sunrise, Finca El Platanillo en Finca Ana in respectievelijk Brazilie, Guatemala en El Salvador.
  • Hoogte: 1200 – 2000 meter
  • Variëteit: Bourbon, Caturra en Maragogype, 100% Arabica
  • Verwerkingsmethode: gewassen
  • Geschikt voor: filter en espresso. Als je bonen gebrand voor espresso hebt, maal je ze zo fijn en zijdeachtig als het zand op een Caribisch strand. Voor filter maal je het wat grover, zo fijn als het zand van Bloemendaal.
  • Je proeft: een milde koffie met donkere chocolade-tonen en notig.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Lekker en toegankelijk. Fijne blend 🙂 ’

 GoedGevonden en verzonden: december 2015

TOP