CREATE ACCOUNT

Stadsbranderij Noord: koffiebrander Kees Kraakman

/ / Koffiebranders

Kees Kraakman van Stadsbranderij Noord wordt door de mensen in het vak als De Koffiegoeroe gezien. Deze immer relaxte man zit al 15 jaar in het koffievak en heeft de koffiewereld zien veranderen in de afgelopen jaren en heeft daar zelf ook behoorlijk aan bijgedragen.

Kees noemt zichzelf koffiedienstverlener. Naast koffiebonen branden helpt hij ondernemers om de kwaliteit van hun koffie hoog te krijgen of te houden. Kwaliteit, daar draait het om. Bij de familie Boot, ook zo’n begrip in de vaderlandse koffiewereld, heeft hij, onder andere, het ambacht van koffiebranden geleerd. Na de Espressofabriek, waar Kees anderen leerde roosteren, runde hij nog een eigen(wijze) espressobar SOK, ontdekte ‘coffee consulting’ en streek neer in Amsterdam Noord. Onder de naam Stadsbranderij Noord begon hij daar een pop up koffiebar, die inmiddels een permanente status heeft als onderdeel van Pussy Galore. In dit etablissement kun je naast heerlijke versgeroosterde koffie drinken en koffiebonen kopen, broodjes of lichte maaltijden eten van Bite Me en Partizan Publik.

Maar Kees Kraakman doet zoveel meer dan koffie roosteren voor de Stadsbranderij. Hij geeft trainingen, leert mensen proeven en roosteren en helpt bij projecten in koffieproducerende landen. De dag nadat hij de bijzonder lekkere koffiebonen brandde voor Koffiejuffrouw vertrok hij naar Griekenland. Voor een koffietraining. Het is een man met een missie.

TOP