CREATE ACCOUNT

Schot koffie: koffiebrander John Schot

/ / Koffiebranders

John Schot bestiert de kleine koffiebranderij Schot koffie in Rotterdam sinds 2011. De bonen worden op lage temperatuur, dus echt ‘slow’ gebrand en in kleine hoeveelheden. Optimale versheid dus.  Liefde voor koffie heeft John opgedaan tijdens zijn werk voor een handelshuis in koffie waarvoor hij de wereld over reisde. Hij werd gegrepen door de passie van de kleine koffieboeren in de landen die hij bezocht. Op een dag begreep hij dat hij vooral gelukkig werd van het proces van branden en hing zijn vaste baan aan de wilgen en legde zich volledig toe op het branden van de koffiebonen en zo was Schot koffie geboren.

John koopt zijn bonen zo direct mogelijk in. Zoals de bonen van de zending in april, die van Finca La Chorrera. Deze boerderij is een onderdeel van een samenwerkingsverband tussen de koffieboeren in een streek, waardoor er zich is op kwaliteit en een goede prijs voor de boer wordt bedongen. Een soort kwaliteitscheck. Daar houdt John van: het is duidelijk en goed.

Voor de zending van december 2014 kocht John bonen uit Rwanda via This Side Up, een bedrijf dat de handel tussen koffieboer en koffiebrander vergemakkelijkt en de lijnen aanzienlijk verkort. Bovendien krijgen de boeren via deze weg een aanzienlijk betere prijs voor hun bonen (127% boven de fairtrade prijs!). Ook daar houdt John van: eerlijke handel.

Wat vindt Koffiejuffrouw van Schot koffie?

‘Liefde voor een kwaliteitsproduct. Prachtig! Blij dat we onze abonnees kennis kunnen laten maken met zulke gedreven mensen. GoedGevonden dus!’

TOP