CREATE ACCOUNT

DENF Roasters of Coffee: koffiebrander Daan Verleg

/ / Koffiebranders
Daan Verleg van Denf Roasters of Coffee in Eindhoven

Koffiebrander Daan Verleg van DENF Roasters of Coffee in Eindhoven heeft fikse toekomstplannen. Hij wil naast zijn koffiebranderij in hartje Eindhoven ook een koffiespeciaalzaak openen. Want hij heeft een missie. Daan werkt hard mee om de specialty coffee in en rond Eindhoven op de kaart te zetten. En daar helpt Koffiejuffrouw graag een handje bij.

Daan vertelt: ‘Ik brand alle koffiebonen zelf en de eerste eis waaraan een koffie moet voldoen wanneer ik hem cup en/of inkoop is dat ik het zelf ook lekker moet vinden. De koffie moet me raken. Dat kan zijn qua zoetheid, eigenzinnigheid, aciditeit of een specifiek verhaal of achtergrond.’

Daan gelooft in eerlijke koffie en selecteert duurzame geteelde koffiebonen, fairtrade koffiebonen en biologische koffiebonen. Hij brandt ze in kleine hoeveelheden voor de versheid op de indrukwekkende Giesen koffiebrander die middenin de branderij staat.

Koffiebrander Daan Verleg van DENF Roasters of CoffeeDaan heeft jaren in de horeca gewerkt, in luxe restaurants, en hij was docent consumptieve technieken. ‘De laatste vier jaar vervulde ik een managementfunctie binnen Nespresso. Toen ik mijn eigen plan aan het schrijven was, ben ik als vrijwilliger koffie gaan branden en volgde een training bij Willem Boot. Uiteindelijk heb ik mijn baan opgezegd, mijn passie gevolgd en voilà, DENF Roasters of Coffee is een feit. Ik ben nu elke dag aan het doen wat ik het allerleukste vindt. Al mijn passies en talenten komen bij elkaar bij DENF en ik ga nooit meer iets anders doen, want uitgeleerd ben ik nooit.‘

Foto: Inge van Beekum

Daan Verleg van DENF Roasters of Coffee brandde voor Koffiejuffrouw: koffieboon El Salvador voor espresso en koffieboon Karimikui uit Kenia voor filter.

 

TOP