CREATE ACCOUNT

Het Koffielab: espressoblend Borana

/ / Zendingen
Koffieplant

Borana is de favoriete blend van Simon van Het Koffielab in Utrecht en staat nu te geuren in jouw keuken. De Borana is een supertoegankelijke blend, vol en krachtig van smaak. Erg lekker als espresso zonder iets, maar ook heerlijk met melk, als cappuccino of latte.

De blend Borana

Een specialty blend bestaat altijd uit single origin bonen, die herleidbaar zijn en die elkaar versterken qua smaak. Dus niks geen inferieure ‘opvulbonen’. Deze blend bestaat grotendeels uit Braziliaanse Catuai-bonen van de plantage Cinquenta e Seis in de bergen van Bahía, zo’n 1000 meter boven zeeniveau in de regio Espirito Santo. De bonen uit Papoe Nieuw-Guinea maken het geheel nog pittiger. De bonen komen van de plantage Elimbari, die op 1600 meter hoogte ligt in de regio Chuave. De lange nasmaak van deze lekkere blend is het cadeautje van de Elimbari boon. Man, man, man, wat lekker. Snel zetten!

TIP: gebruik 18 gram koffie en laat de espresso niet langer doorlopen dan 25 seconden.

De feiten over espressoblend Borana (Het Koffielab)

  • Koffiebrander: Simon van Het Koffielab in Utrecht
  • Plantage: Cinquenta e Seis in Bahía, plantage Elimbari in Papoea Nieuw-Guinea
  • Hoogte: 1000 – 1600 meter
  • Variëteit: Catuaí, 100% Arabica
  • Verwerkingspoces: gewassen
  • Geschikt voor: espresso . Maal je bonen voor espresso zo fijn als het zand op een Caribisch strand.
  • Je proeft: een supertoegankelijke blend, vol en krachtig van smaak. Smaaktonen: chocolade en amandel.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Heerlijk als latte!’

GoedGevonden en verzonden: september 2016

TOP