CREATE ACCOUNT

La Divina Providencia van White Label: goedgevonden en verzonden

/ / Zendingen

De koffieboon La Divina Providencia komt van de gelijknamige koffiefarm in El Salvador en is gebrand door de bevlogen mannen van White Label in Amsterdam.

De hooggelegen koffieplantage stond al een jaar of 10 leeg toen koffieboer Roberto Ulloa het redde van een verdere ondergang. Zowel het land als de koffiestruiken waren in erg slechte conditie, nadat de vorige eigenaar het opgaf vanwege de extreem lage koffieprijzen. Roberto heeft als enthousiaste koffieman van alles gedaan om het land en de koffieplanten weer in goede conditie te krijgen en dat lijkt prima gelukt gezien de fantastische bonen die La Divina Providencia voortbrengt.

De koffiestruiken die er groeien zijn afstammelingen van koffiezaden die in zo’n 100 jaar geleden uit Afrika zijn meegenomen. Door de bijzonder vruchtbare, leemrijke grond in de bergen van El Salvador zijn de oude struiken groot en sterk met vaak enorme takken. Ze leveren prachtige bonen van de Kenia Bourbon variëteit van uitzonderlijke kwaliteit.

Koffieboer Roberto Ulloa installeerde ook een eigen ‘wetmill’ en schermen waarop de bonen gedroogd worden, waardoor het gehele proces op eigen grond gebeurd wat de kwaliteit zeer ten goede komt.

De koffie die je er mee zet heeft een volle body met een zachte nasmaak die lang aanhoudt. Je proeft onder andere chocolade, rozijnen en zwarte thee.

De feiten over koffieboon La Divina Providencia

  • Koffiebrander: Elmer van White Label
  • Plantage:  La Divina Providencia, El Salvador
  • Varieteit: Kenya Bourbon, 100% Arabica
  • Groeit op: 1580 – 1730 meter hoogte
  • Geschikt voor: espresso en filter, afhankelijk van de branding. Bonen voor espressokoffie maal je zo fijn als het witte zand van de Cariben. Voor filterkoffie maal je he twat grover, zo fijn als het zand van Bloemendaal.
  • Je proeft: een volle, sappige koffie met een licht zuurtje en tonen van chocola, rozijnen, vanille en zwarte thee.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Fijn fris en bloemig. We proeven duidelijk de chocolade die lang blijft hangen. Erg lekker!’

 

TOP