CREATE ACCOUNT

De top 3 van 2014

/ / Koffiejuffrouws favorieten

In 2014, het eerste jaar van Koffiejuffrouw, hebben we verrukkelijke koffiebonen in onze pakketten gehad. Wij werden regelmatig verrast door wat onze lokale helden, de koffiebranders, ons lieten proeven. Wat een kennis en liefde voor het vak en voor het product! Maar het is natuurlijk super als wij de koffie lekker, bijzonder of GoedGevonden vinden die we selecteren in samenwerking met de koffiebranders, maar het gaat erom wat onze koffiefans ervan vinden. Dus vroegen we het onze abonnees.

Welke koffie vonden zij het lekkerste van de zendingen die zij ontvingen afgelopen jaar? En er kwamen nogal verschillende antwoorden. Opvallend was dat de bonen van recente zendingen vaker genoemd werden, maar dat leek ons wel logisch, die lagen nog in het (smaak)geheugen. Wellicht dat het de uitslag wat beïnvloedde, maar toch konden we een top 3 samenstellen uit de antwoorden. Het waarom die bewuste koffie dat het lekkerste was, bleek moeilijker om te beschrijven. Veel verder dan ‘ongelooflijk lekker’ of ’topkoffie’ kwamen ze in hun bewondering niet. 🙂

Top 3 koffiebonen 2014

(volgens onze koffiefans)

1. Raja Batak uit Sumatra, gebrand door Douwe van Koffiestation

2. Morro Alto uit Brazilie, gebrand door Tiago van Brazuca Coffee

3. Los Planes uit El Salvador, gebrand door Robert van Blommers Coffee Roasters

Gefeliciteerd! Dank koffielovers voor jullie feedback.

En dank aan onze koffiebranders van White Label Coffee, Sweet Cup, Koffiebranderij Boon, Brazuca Coffee, Lot Sixty One, Single Estate, Headfirst Coffee Roasters, Brandmeester’s, Het Koffielab, Stadsbranderij Noord, Sprso, Miss Morrison, Cafe Lomi, Coutume Cafe, Blommers Coffee Roasters, Koffiestation, Schot Koffie en BorgmanBorgman voor de niet aflatende passie voor koffie en het ambacht van het branden van koffiebonen.

We gaan samen in 2015 weer een bijzonder jaar van maken met vele mooie en nieuwe smaken. Stay tuned!

 

TOP