
Als je dit leest, ken je het belang van goede koffiebonen. Maar daarmee ben je er nog niet. Er zijn veel factoren die jouw koffie uiteindelijk lekker doet smaken. Of niet. Koffiejuffrouw vergelijkt koffie graag met wijn, vanwege de complexiteit van smaken en geuren. Het ‘gemak’ van wijn echter is dat de wijnboer een eindproduct aflevert: met een hoop liefde, geduld en kennis van zaken heeft hij of zij er alles aan gedaan in de heersende (weers)omstandigheden om zijn wijn zo goed mogelijk af te leveren. De wijnliefhebber hoeft niet zelf de druiven te stampen, maar kan meteen genieten van de wijn zoals de wijnboer het heeft bedoeld.
Het begint met goede koffiebonen
Bij koffie is het nog iets complexer. De koffieboon zoals wij die kennen is namelijk een zogenoemd halfproduct. Uiteraard zet ook hierbij de koffieboer zijn aandacht, liefde en kennis in en als alle (weers)omstandigheden meezitten, levert hij een prachtige oogst van groene bonen. Maar dan zijn we er nog niet. De brander maakt er iets smakelijks van en we mogen aannemen dat hij of zij weet wat ‘ie doet. Dan is er nog steeds werk aan de winkel voor de koffieliefhebber, want met het pak koffiebonen als halfproduct kun je nog veel kanten op. Kwaliteit van het water, versheid van de boon, de manier waarop de bonen worden bewaard en gemalen, de zetmethoden en de juiste apparatuur: er zijn veel factoren die de smaak van je kop koffie maken of breken.
Hulp bij koffiezetten en onze webshop
Koffiejuffrouw helpt je graag bij het zetten van de allerlekkerste koffie thuis. Met wat basiskennis die –als je die nog niet hebt- hier op de site als tips krijgt voorgeschoteld en de juiste apparatuur kom je een heel eind. Mocht je toe zijn aan nieuwe of betere apparatuur, kijk dan eens in onze webshop. We weten veel over van de juiste bonenmalers, handige filter- en espressosystemen.
Wil je advies? Stuur ons dan een mail op info@koffiejuffrouw.nl