CREATE ACCOUNT

Miss Morrison: koffieboon Huila

/ / Zendingen

De regio Huila ligt in het zuidwesten van Colombia. Twee finca’s in deze regio, Finca El Palmar en Finca El Mirador, leveren fantastische koffiebonen. Omdat ze uit 1 specifieke regio komen, worden deze koffiebonen Single Estate genoemd, wat vooral iets zegt over de kwaliteit.

Finca El Palmar van familie Rada heeft meer dan 20 jaar ervaring in de koffieteelt, waar Ramiro het grootste deel van de werkzaamheden voor zijn rekening neemt samen met zijn broers . Er wordt 2 hectare voor koffie gebruikt, die 4 jaar geleden opnieuw geplant zijn.

De koffie van El Mirador is van de familie Arias. De familie heeft 15 jaar ervaring in de koffieproductie. De huidige productie is afkomstig van de plantage die 3 jaar geleden is aangeplant en omvat 3 hectare. De plantage heeft een Rain Forest Alliance certificering.

Na het oogsten en selectie gaat de koffiebonen naar de fermentatietanks. De koffie fermenteert 20 uur en wordt daarna gewassen en gedroogd. Door de het microklimaat en de ligging van de plantage, wordt er een hoge kwaliteit koffie geproduceerd.

De feiten over koffieboon Huila Colombia (Miss Morrison)

  • Koffiebrander: Cisca Colijn van Miss Morrison
  • Plantage: Finca El Palmar en Finca El Mirador, in de regio Huila, Colombia
  • Varieteit: Caturra en Colombia, 100% Arabica
  • Groeit op: 1400-1800 meter hoogte
  • Geschikt voor: filter en espresso. Voor filterkoffie maal je de bonen zo fijn als het zand van Bloemendaal, met iets grove korrel dus. Voor espresso maal je de bonen zo fijn als het zand van de Caraïben.
  • Je proeft: een volle koffie met tonen van rood fruit, wat citrusfruit en een wijnachtige afdronk.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Een lichte, zoetige koffie. Ik proef perzik!’

GoedGevonden en verzonden: september 2014

TOP