CREATE ACCOUNT

Iedere maand een cadeautje!

/ / Koffiejuffrouws favorieten, Zendingen

Koffiejuffrouw zoekt iedere maand een passende lekkernij. Gewoon, als extraatje, een traktatie, een cadeautje. Om te vieren dat we weer mooie koffiemomenten kunnen beleven. Fantastisch dat we steeds enthousiaste bedrijfjes vinden die het ook leuk vinden om mensen wat extra te verwennen. Nieuwsgierig wie het zijn?

Van Velze’s Chocolaterie
Van Velze’s Chocolaterie en Patisserie is specialist in duurzame, Single Origin Chocolade. Alle chocolade van Van Velze’s komt van één plantage uit Costa Rica én is 100% eerlijk. En natuurlijk verrukkelijk. En Van Velze’s is fan van Koffiejuffrouw. Want onze abonnees mochten al eerder van hun chocolade genieten. Voor november creëerden ze een pittige bonbon van pure chocolade met cranberries en port. Leuk detail is dat de cacaoplanten op hun plantage bemest worden met koffiedrab. Zo is het cirkeltje mooi rond. Kijk maar op: www.vanvelzes.com

Patisserie Al Yassamine
Oh wat een klein geluk kan het soms toch zijn, gedreven en leuke mensen die verrukkelijke koekjes bakken. Zoals Farida, eigenaresse van Patisserie Al Yassamine in de Eerste Oosterparkstraat 251A te Amsterdam. Zij bakt exclusieve amandelkoekjes naar Marokkaans recept. Deze koekjes zijn zo lekker dat ze ze ook verstuurd naar klanten in het buitenland! De koekjes worden gemaakt van verschillende amandelen, zoals geroosterd, met en zonder schilletje, het heeft allemaal invloed op de smaak. Interesse? Farida kan op bestelling bakken voor bruiloften, verjaardagen en feesten. Of bezoek haar Patisserie eens, voor meer amandelkoekjes met zoete muntthee. Of koffie 🙂 Kijk op haar Facebookpagina >>

Majesteit Taart
In de week van Prinsjesdag valt de lekkernij van deze maand wel heel mooi: een heerlijke muffin gemaakt door Gaby Akkrum van Majesteit Taart. De jonge eigenaresse maakte, zoals dat gaat, van haar hobby haar werk. Ze bakte voor andere winkels en cafés, maar nam al snel een grote stap: haar eigen winkel. Het romantische taartenpaleis is te vinden in de Javastraat in het hippe Amsterdam-Oost. ‘Het bakken van taarten zat er al vroeg in. Met mijn oma’s en moeder stond ik veel in de keuken. In de Surinaamse cultuur is dat best gebruikelijk,’ zegt ze glunderend. Tip: Gaby geeft heel leuke workshops! De muffin voor de fans van Koffiejuffrouw zijn van natuurlijke, eerlijke producten gemaakt en is superlekker. Dat is toch eigenlijk het belangrijkste. Kijk anders eens op: www.majesteittaart.nl

Beter&Leuk
In Amsterdam-Oost zit Beter&Leuk, een fijn café & take away, gespecialiseerd in veelal eigengemaakte ‘Feelgoodfood’. Hier is alles gezond maar vooral lekker. Ontbijtjes zien eruit als kleine schilderijtjes, supersmoothies, heerlijke taarten en vegan of glutenvrije opties zijn er ook. Kortom, een super plek! Koffiejuffrouw is een trouwe fan. En we wilden ónze fans laten kennismaken met Beter&Leuk. En dus hebben Maja en Ilse, twee van de eigenaressen, eigenhandig speciale en lekkere oatmeal cookies gebakken voor jou! Met alleen goede en eerlijke ingrediënten. Geniet ervan. Hopelijk vind je het net zo verrukkelijk als dat wij dat vinden. Kijk anders eens op: www.beterenleuk.nl

Biobite
Natuurvoedingsdeskundige Susanne de Raaij van BioBite maakte een heerlijke, energierijke reep voor onze fans. Ik liet ‘m net proeven aan mijn mede-Koffiejuffrouw, een verwoed fietser: ‘Oh, dat is goed voor na het fietsen!’ 🙂 De Biobite LKKR, zoals de reep heet, is gemaakt van spelt, aangevuld met allerlei heerlijks en gezonds als haver, hazelnoten, dadels, pompoenpitten, abrikozen, kaneel en kardemomzaad. De stoere kauw-reep is van biologische producten gemaakt en geschikt voor veganisten. Eet je ‘m niet meteen? Bewaar m dan in de koelkast! Kijk anders eens op: www.biobite.nl

Remko’s
Koffiejuffrouw Linda is verzot op de heerlijkheden van Remko’s brood & taartjes en vroeg Remko naar zijn liefde voor het ambacht: ‘Er is niets mooier dan met je handen in het deeg en het creëren van bijzondere combinaties met eerlijke producten.’ Remko heeft terecht een grote schare fans in Amsterdam, Abcoude en Breukelen, waar zijn winkels zitten. Voor de fans van Koffiejuffrouw maakte hij een mini kokosbol, een stukje fudgy brownie met walnoten en een speltkoekje met hazelnoot, cranberry en chocolade. Uiteraard heerlijk bij je verse koffie. Smaakt het naar meer? www.broodentaartjes.nl

N&NCakes
Al scharrelend op Koningsdag kwam Koffiejuffrouw de meiden tegen van N&N Cakes. Verrukt over hun baksels wilden we dat graag met onze koffiefans delen. Maar wie zijn deze dames? Noura, een van de zussen vertelt: ‘Wij bakken met passie onze huisgemaakte taarten. Als kleine meisjes keken we al vol verrukking naar de gigantische laagjes taarten die onze moeder toverde, vol heerlijke vulling van vers fruit. Daar werden we zo gelukkig van. Die blijdschap –en kwaliteit- proberen we nu ook over te brengen met N&N Cakes. Voor Koffiejuffrouw bakten we een brownie met stukjes walnoot. Een overheerlijk stukje chocoladegenot! Its all about creating hapiness, isn’t it?’ Kijk op www.nncakes.nl

Homemade Happiness
De Texaanse Ann Stavinoha kwam naar Nederland voor de liefde en was gelukkig. Tot de natte en koude winters haar naar de warme gerechten van thuis deed verlangen. Ann begon haar heimwee met succes te bestrijden door recepten uit haar jeugd te perfectioneren en legde zich vooral toe op echte Amerikaanse ‘cookies’. Inmiddels maakt ze anderen ook gelukkig met haar cookies via Homemade Happiness, een service voor ‘Amazing Cookies and Catering’ Voor Koffiejuffrouw bakte ze verrukkelijke ‘Signature Walnut Chocolate Chip Cookies’. Een aanrader! Kijk op www.homemadehappiness.eu

Studio Happy Story
We kwamen via familie in contact met Studio Happy Story, de creatieve bakstudio van Debbie Aitatus voor op maat gemaakte taarten en cupcakes. Debbie Debbie is een geboren bakker, een passievolle taartdecorateur en talentvolle grafisch ontwerper. Om de lente te vieren heeft Studio Happy Story speciale traktaties gemaakt. Koffiejuffrouw heeft de primeur: Debbie trakteert onze koffiefans op heerlijke Lemon Meringue Fudge. Deze fudge is zacht, romig en ‘zesty’ met heerlijke stukjes zelfgemaakte Meringue Zoentjes erin verwerkt voor een bite. Oeh, en dat smaakt net zo goed als dat het klinkt… Geniet ervan! Kijk op www.studiohappystory.com

CHOCSTAR
Annefrid Imenkamp proefde op reis door Amerika de allerlekkerste chocolade die ze ooit proefde en nam thuisgekomen drastische maatregelen: ze zegde haar baan op om dit soort goddelijke creaties ook in Nederland verkrijgbaar te maken. Zo is CHOCSTAR geboren. Creatieve chocolade uitspattingen, handgemaakt en Fair Trade. Voor Koffiejuffrouw ontwierp ze een choco van donkere Fair Trade chocolade van topkwaliteit uit België (Callebaut) met een cacaomassa van 43,5%. Afgetopt met kandij, koffieboontjes (Fair Trade) en hazelnoot (krokant). Een ware traktatie voor bij jouw vers gezette kopje koffie. Let ook op de mooie verpakking en het smaakwiel dat erbij zit! 🙂 Kijk op www.chocstar.nl

Cose Buone
De eerste verwennerij van 2015 werd liefdevol gemaakt door Rosaria, eigenaresse van Cose Buone Gastronomia Italiana in de Amsterdamse van Woustraat. Haar Italiaanse delicatessenzaak bestaat nu een jaar en veel van het lekkers is naar Napolitaans recept, de geboortestad van Rosaria. Veel in Amsterdam wonende Italianen gebruiken Cose Buone als meeting point. Speciaal voor Koffiejufrouw maakte Rosaria twee geweldige biscuits: een met chocolade en koffie en een glutenvrije met kokos.
Kijk op www.cosebuone.nl

Chocolate Company
We zijn er trots op dat Chocolate Company iets lekkers voor bij de koffie trakteert in december 2014. Hun chocolade is van topkwaliteit en wordt ambachtelijk bereid in Limburg met de grootste zorg en aandacht. De chocolate designers maken sinds 10 jaar stoere ambachtelijke chocoladecreaties met unieke recepten in een eindeloze variatie aan smaken, zonder uitgebreide smaak- of zoetstoffen.
Kijk op www.chocolatecompany.nl

Milachocolata
Voor het koffiepakket van november 2014 maakte Anna Hajrapetian van Milachocalata uit Den Haag een heerlijke traktatie. Zij creëerde twee prachtige handgemaakte bonbons: een koffieboon met mocca-vulling en een ronde zon met praline hazelnoot amarena vulling. Anna legt zich voor Milachocolata toe op Haute Chocolade creaties. Kijk op www.milachocolata.nl

Uptown Local
Eveline Ledeboer Gill van Uptown Local Catering maakte  drie heerlijke bonbons voor in het koffiepakket van oktober 2014: een mint pattie, een rozenchocolade truffel en een nougat kei met amandelen. Eveline emigrerde uit de VS naar Amsterdam en miste het Amerikaanse snoepgoed en begon in de keuken te experimenteren. Die passie groeide uit tot tot het huidige cateringbedrijf. Leuk om te weten dat UptownLocal ook bonbons in opdracht ontwikkelt en maakt. Kijk op www.uptownlocal.net

Van Velze’s Chocolaterie en Patisserie
Van Velze’s Chocolaterie en Patisserie is specialist in duurzame, Single Origin Chocolade. Alle Chocolade van Van Velze’s komt van één plantage uit Costa Rica én is 100% eerlijk. En natuurlijk verrukkelijk. Ze verwenden onze abonnees in september 2014. Kijk op www.vanvelzes.com

Bettina bakt
Bij de biologische koffies van de maand augustus 2014 bleven we in de biologische sfeer met de walnootreep van Bettina bakt. Dat is een Amsterdamse biologische banketbakkerij die allerlei lekkers maakt in de Duitse baktraditie. Bettina leerde de fijne kneepjes van het vak van haar moeder en maakte voor bij de koffie haar heerlijke walnootreep volgens een echt familierecept.Kijk op www.bettinabakt.nl

Le Fournil
Om in vakantiesfeer te komen of te blijven had Koffiejuffrouw in de zomer van 2014 een verrukkelijke madeleine voor bij de koffie van de ambachtelijke Franse bakker Le Fournil de Sébastien op het Olympiaplein in Amsterdam. Kijk op www.lefournil.nl

Alexandra’s Zoet
Zij maakt de lekkerste homemade taarten. Ook zonder geraffineerde suikers en zonder gluten! Bij Alexanadra’s Zoet gaan gezond en lekker dus heel goed samen. Zij gaf verrukkelijk bananenbrood mee in de koffiebonenpakketjes. Kijk op www.alexandrazoet.nl

De Nieuwe Koekenbakkers
Op de Pure Markt ontmoetten we Thijs Hazekamp van De Nieuwe Koekenbakkers. Hij vond Koffiejuffrouw zo aardig dat hij een aantal van zijn heerlijke repen, gemaakt van natuurlijke ingrediënten, gaf voor in de koffiebonenpakketten. Kijk op www.denieuwekoekenbakkers.nl

Pink Carrot
We vonden Pink Carrot, een Amsterdams taartenbedrijfje dat oerzoet, een 100% natuurlijke zoetstof gebruikt om hun baksels te zoeten. Myranda van Leeuwen maakte een heerlijke zoete gevulde dadel speicaal voor Koffiejuffrouw-abonnees. Kijk op www.pinkcarrot.nl

Van Velze’s Chocolaterie en Patisserie
Van chocola kun je niet genoeg krijgen natuurlijk en de chocola van Van Velze’s Chocolaterie en Patisserie in de Amsterdamse Eerste Oosterparkstraat was verrukkelijk. Hopelijk hebben onze koffielovers er net zo van genoten! Kijk op www.vanvelzes.com

Tout Patisserie
Ambachtelijk patisserie en chocolaterie Tout Patisserie in de Amsterdamse Maasstraat geloofde direct in Koffiejuffrouw en was meteen bereid om heerlijke chocola mee te geven voor het allereerste koffiebonenpakket. Kijk op www.toutpatisserie.nl

TOP