CREATE ACCOUNT

Giraffe Coffee Roasters: koffieboon Kolisha (Ethiopië)

/ / Zendingen
Kolisha koffie uit Ethiopie

Giraffe Coffee Roasters brandden deze geweldige koffieboon voor Koffiejuffrouw: Kolisha. De koffie komt uit de regio Yirgacheffe in Ethiopië, waar veel mooie koffiebonen vandaan komen. Over koffie uit dit geweldige gebied raak je nooit uitgepraat, zo divers! Deze boon is geproduceerd door Kolisha, een kleine coöperatie met een verwerkingsstation. De boeren die lid zijn van de coöperatie telen hun koffie op percelen van ongeveer 2 hectare. De koffiestruiken staan in de schaduw van acacia en andere schaduwgevende vegetatie.

Goede zorg

Het verwerkingsstation ‘Kolisha’ ligt in de bergregio Yirgacheffe op circa 2.000 meter hoogte. Kolisha werd herbouwd in 2013 en de producenten hier zijn zich zeer bewust van de noodzaak van kwaliteit. De werknemers worden dagelijks uitbetaald en kunnen bonussen verdienen door slechte bonen er direct uit te halen om zo de kwaliteit te verbeteren. Zodra de bonen gewassen zijn, worden ze gedroogd op de zogenaamde verhoogde droogbedden in de zon. De zorgvuldige verwerkingswijze zorgt ervoor dat een breed spectrum aan aroma’s en smaken in deze koffie te vinden is.

De feiten over koffieboon Kolisha (Giraffe Coffee Roasters)

  • Koffiebrander: Mark Jordaan van Giraffe Coffee Roasters in Rotterdam (Lees meer over Giraffe Coffee Roasters>>)
  • Plantage: Coöperatie Kolisha, regio Yirgacheffe in Ethiopië
  • Groeit op: 1800-2100 meter hoogte
  • Variëteit: Heirloom, 100% Arabica
  • Verwerkingsmethode: gewassen
  • Geschikt voor: De voor espresso gebrande bonen maal je zo fijn als het zand van de Caraïben, mooi fijn en zijdezacht. De boon gebrand voor filterkoffie, maal je wat grover, als het zand van Bloemendaal.
  • Je proeft een lichte koffie met duidelijke citrustonen.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Een vriendelijke koffie, fris met een chocolade afdronk. De geur van de net gemalen koffie is echt heerlijk. Wow die chocolade!’

GoedGevonden en verzonden: februari 2015

TOP