CREATE ACCOUNT

Brazuca Coffee: Morro Alto (Brazilië)

/ / Zendingen
Plantage Morro Alto Brazilie

Speciaal voor Koffiejuffrouw brandde Brazuca Coffee de koffiebonen Morro Alto weer eens een keer. De Morro Alto hadden we ook in ons allereerste pakket in 2014! Koffiejuffrouw vroeg aan het eind van dat jaar aan de abonnees welke koffies waren blijven ‘hangen’ als lekkerste en daar eindigde de Morro Alto op nummer 2. Dus die nemen we graag in de herhaling toen bleek dat Brazuca Cofee de nieuwe oogst binnen had. En het past ook nog zo goed in deze Rio-maand van de Olympische Spelen. Proef maar of jij ‘m ook zo lekker vindt. Hoewel een nieuwe oogst wel heel anders kan smaken natuurlijk…

Plantage Morro Alto in provincie Sao Paulo

Koffiebander Tiago Gawlinski van Brazuca Coffee in Amsterdam brandde de bijzondere koffieboon Yellow Bourbon, afkomstig van de plantage Morro Alto. Deze gele bes groeit op zo’n 1200 meter hoogte in de regio Mogiana in Brazilië. Al sinds het einde van de 19e eeuw is de boon een sensatie vanwege de natuurlijke, zoete smaak.In de regio Mogiana in de provincie Sao Paulo in Brazilië vond Tiago de plantage Morro Alto van de familie Ferraz. Het is een kleinschalig opgezet bedrijf waar de hele familie meewerkt aan de productie van de koffiebonen. Er wordt nog veel met de hand gedaan bij dergelijke plantages, wat de kwaliteit ten goede komt: je proeft de liefde en zorg! De Yellow Bourbon-boon van deze verrukkelijke koffie is een prijswinnende boon die maar in kleine hoeveelheden geproduceerd wordt. Heel bijzonder dus, lekker van genieten van de goede balans tussen zuur, zoet, body en een fijne nasmaak. We proeven cacao en karamel in deze fruitige en kruidige koffie, met een vleugje noten en natuurlijke zoetheid. De koffie is zo zacht dat je geen suiker of melk hoeft toe te voegen.

De feiten over koffiebonen Morro Alto uit Brazilie (Brazuca Coffee)

  • Koffiebrander: Tiago Gawlinski van Casa Brazuca
  • Plantage: Koffieplantage Ferraz in Mogiana, São Paulo, Brazilië
  • Varieteit: Yellow Bourbon (100% Arabica)
  • Groeit op: 1200-1300 meter
  • Je proeft: cacao en karamel. Het is een fruitige en kruidige koffie, met een vleugje noten en natuurlijke zoetheid.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Mmmmm, je ruikt meteen dat zoetje waar de boon Yellow Bourbon om bekend staat. Deze koffie is zo zacht dat je geen suiker of melk hoeft toe te voegen

GoedGevonden en verzonden: augustus 2016

TOP