CREATE ACCOUNT

GoedGevonden & verzonden: Nepal Summit

/ / Zendingen

In de zending van Koffiejuffrouw zat onder andere deze verrukkelijke koffie:

Nepal Summit van koffiebrander Sprso

De Nepal Summit komt van een kleine koffieplantage aan de voet van de Himalaya, niet ver van de Mount Everest. De plantage van koffieboer Adhekari ligt op 1100 meter hoogte tussen vruchtbare heuvels. Het klimaat is perfect voor koffiestruiken. De koffieplantage van boer Adhekari  is eenvoudig en kleinschalig: het proces van bes tot boon gebeurt nagenoeg zonder machines. Zijn plantage staat in de regio model voor duurzame landbouw.
Koffieboer Adhekari en zijn gezin zijn zo enthousiast en trots op hun kleine plantage. Als Paul Velder van Sprso op werkbezoek is laat hij zien hoe ze de rijpe bessen na het plukken met een kleine pulper ontdoen van de schil. Voor het fermenteren en wassen van de koffie maken ze gebruik van  emmers. Eenvoud siert de mens! En Adhekari weet wat hij doet. Hij houdt het fermentatieproces goed in de gaten en checkt de bonen regelmatig als ze op speciale patio’s gedroogd worden. Pas als ze het juiste vochtgehalte hebben is hij tevreden.

  • Koffiebrander: Paul Velder van Sprso
  • Plantage: Koffieplantage Adhekari in Nepal
  • Varieteit: 100% Arabica
  • Groeit op: 1100 meter
  • Je proeft: een kruidige koffie, je proeft duidelijk karamel, met een paar friszurige fruittonen en een aangenaam bittertje in de nasmaak.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Spannend! Een lichte koffie met een flink kruidige smaak.’
TOP