CREATE ACCOUNT

GoedGevonden & verzonden: Morro Alto

/ / Zendingen

In de zending van Koffiejuffrouw zat onder andere deze verrukkelijke koffie:

Morro Alto van koffiebrander Casa Brazuca

Speciaal voor Koffiejuffrouw brandde Casa Brazuca de koffie Morro Alto! Koffiebander Tiago Gawlinski gebruikte er de bijzondere koffieboon Yellow Bourbon voor. Deze gele bes groeit op zo’n 1200 meter hoogte in de regio Mogiana in Brazilië. Al sinds het einde van de 19e eeuw is de boon een sensatie vanwege de natuurlijke, zoete smaak.
In de regio Mogiana in de provincie Sao Paulo in Brazilië vond Tiago de plantage van de familie Ferraz. Het is een kleinschalig opgezet bedrijf  waar de hele familie meewerkt aan de productie van de koffiebonen. Er wordt nog veel met de hand gedaan bij dergelijke plantages, wat de kwaliteit ten goede komt: je proeft de liefde en zorg! De boon voor deze verrukkelijke koffie is de Yellow Bourbon, een prijzenwinnende boon die maar in kleine hoeveelheden geproduceerd wordt. Best gek eigenlijk, want Yellow Boubon staat bekend om de goede balans tussen zuur, zoet, body en een fijne nasmaak.

  • Koffiebrander: Tiago Gawlinski van Casa Brazuca
  • Plantage: Koffieplantage Ferraz in Mogiana, São Paulo, Brazilië
  • Varieteit: Yellow Bourbon (100% Arabica)
  • Groeit op: 1200-1300 meter
  • Je proeft: cacao en karamel. Het is een fruitige en kruidige koffie, met een vleugje noten en natuurlijke zoetheid.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Mmmmm, je ruikt meteen dat zoetje waar de boon Yellow Bourbon om bekend staat. Deze koffie is zo zacht dat je geen suiker of melk hoeft toe te voegen
TOP