CREATE ACCOUNT

Denf Coffee: koffieboon uit Thailand

/ / Zendingen
Thailand koffie

Koffiebrander Daan Verleg van Denf Coffee in Eindhoven brandde deze lekkere boon uit Thailand voor je. We hadden nog nooit koffie uit Thailand, dus een mooi buitenkansje! Deze Typica-koffieboon groeit in regio Doi Saket, een van de oudste Thaise regio’s waar koffie groeit, in de provincie Chiang Mai.

In de jaren ’70 van de vorige eeuw werden Arabica-koffiestruiken geplant, als onderdeel van een programma opgezet door de Thaise koning. Idee was om alternatieven te vinden voor de voor boeren lucratieve opium-productie. Deze Arabica-struiken, vaak Typica-variëteiten, zijn nooit vervangen voor soorten die een hogere productie leveren zoals gebruikelijk was in andere regio’s. Vaak staan op oudere plantages een aantal van die oude koffiestruiken een beetje te zieltogen. De inkoper, van ThisSideUp, is dus druk bezig de koffieboeren ter plekke te overtuigen aandacht te besteden aan deze planten, want hoewel minder opbrengst is de kwaliteit heel erg goed. En daar hebben de koffiebranders en koffiedrinkers van nu meer geld voor over. Iedereen blij!

Deze koffiebonen zijn in 2016 voor het eerst verkocht in Europa. Je proeft een frisse koffie met een zachte smaak en de duidelijke kruidige tonen, zo karakteristiek voor koffie uit dit deel van de wereld.

De feiten over koffieboon Thailand (Denf Coffee)

  • Koffiebrander: Daan Verleg van Denf Coffee in Eindhoven
  • Plantage in Doi Saket in Chiang Mai in Thailand
  • Variëteit: Typica, 100% Arabica
  • Geschikt voor: Zijn je bonen gebrand voor filter, dan maal je ze zo fijn als het zand in Bloemendaal, iets grover dus.
  • Je proeft: een zachte, maar ook frisse koffie, met duidelijke kruidige tonen.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Bijzonder! Wij gebruikten iets meer koffie dan gebruikelijk voor iets meer pit’.

 GoedGevonden en verzonden: april 2017

TOP