CREATE ACCOUNT

Stooker Roasting Company: koffieboon Montañas del Diamante

/ / Zendingen

Zalig de Montañas del Diamante filter en espresso gebrand door Stooker Roasting Company. De bonen komen van een kleine plantage in de bergen van Costa Rica, in de Tarrazu regio, in de provincie San Jose. De plantage wordt gerund door de Gutiérez familie die op een –groot- deel van hun grond koffie verbouwt. De koffieplanten groeien in de schaduw van diverse fruitbomen en zijn tussen de 5 en 12 jaar oud.

Koffie uit Costa Rica

Er zijn veel grote plantages in Costa Rica, maar de bonen die daar vandaan komen zijn vaak wat middelmatig van kwaliteit. Er komen steeds meer kleine plantages die zich toeleggen op het verbouwen en verwerken van specialty koffiebonen die het mooiste van Costa Rica in zich verenigen. Kenmerkend voor deze koffiebonen zijn de mooie balans en zoetige fruitige smaken.

Tip van Florian

Deze koffie is lekkerder als je het wat lichter zet. Gebruik ca 6 gram (ipv 7) per 100 ml. Maak voor 2 kopjes filterkoffie 30 gram versgemalen koffie nat met water op 90 graden, laat het zo’n 40 seconden ‘bloomen’. Schenk de rest van het water (totaal 500 ml) op. Totale bereidingstijd vanaf start van de ‘bloom’ tussen de 3 en 3,5 minuut.

De feiten over koffieboon Montañas del Diamante (Stooker Roasting Company)

  • Koffiebrander: Onno van Zanten van Stooker Roasting Company in Amsterdam
  • Plantage: Montañas del Diamante in regio Tarrazu in Costa Rica
  • Hoogte: 1650 meter
  • Variëteit: Caturra/Catuai, 100% Arabica
  • Verwerkingsmethode: gewassen
  • Geschikt voor: De voor espresso gebrande bonen maal je zo fijn als het zand van de Caraïben, mooi fijn en zijdezacht. De boon gebrand voor filterkoffie, maal je wat grover, als het zand van Bloemendaal.
  • Je proeft: een duidelijk aroma van steenvruchten en je proeft melkchocolade en citrus.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Toegankelijke koffie, heerlijk zacht. Fruitig en fris. En uitgesproken als espresso.’

 GoedGevonden en verzonden: januari 2015

 

TOP