CREATE ACCOUNT

BeanBrothers: São Lourenco (Brazilië)

/ / Zendingen

Samen met BeanBrothers in Eindhoven selecteerde Koffiejuffrouw de koffieboon São Lourenco. Koffiebrander Harro van de Beek: ‘De koffie van São Lourenco uit Brazilië zal jullie koffieliefhebbers heel goed bevallen én verassen. Omdat het een natural betreft is het totaal geen standaard Braziliaanse koffie.’ Zijn wij het mee eens!

Ongewassen koffie

Natural, ofwel ongewassen koffie, kenmerkt zich over het algemeen door een hoge zoetheid vergelijkbaar met rijp fruit en een vol mondgevoel. Bij deze methode wordt de koffie gedroogd in zijn eigen vruchtvlees. Vandaar die veel fruitigere smaak dan het wat meer gebruikelijke nootachtige van Braziliaanse koffiebonen.

Op zoek naar São Lourenco

Een van de Beanbrothers reisde zelf af naar Brazilië op zoek naar de lekkerste koffie. Na verschillende boerderijen te hebben bezocht en veel te proeven, stak de koffie van Fazenda São Lourenco er met kop en schouders bovenuit. Deze plantage staat erom bekend prachtige naturals af te leveren en wist hiermee in verschillende competities al hoog in de ranglijsten te eindigen. Logisch, want je proeft volle zoete smaken, melkchocolade en tonen van rood fruit. Het water loopt me in de mond… 🙂

Goed te weten: Deze koffie van Fazenda São Lourenco is Rainforest Alliance gecertificeerd.

De feiten over koffieboon São Lourenco (BeanBrothers)

  • Koffiebrander: Harro van de Beek van BeanBrothers in Eindhoven
  • Plantage: Fazenda São Lourenco in deelstaat Minas de Gerais in Brazilië.
  • Hoogte: 1000 meter
  • Variëteit: 100% Arabica
  • Geschikt voor: Zijn je bonen gebrand voor espresso, dan maal je ze zo fijn als het zand op een Caribisch strand. De voor filter gebrande bonen maal je iets grover, zoals het zand in Bloemendaal.
  • Je proeft: Een volle koffie met zoete smaak, melkchocolade en tonen van rood fruit.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Lekkere frisse koffie. Ben benieuwd of ‘ie het goed doet als ijskoffie… Snel uitproberen.’

 GoedGevonden en verzonden: mei 2017

TOP