CREATE ACCOUNT

DENF Coffee Roasters: Portland-blend

/ / Zendingen
Portland-blend Denf

Daan Verleg van DENF Coffee Roasters kwam de jonge barista Tim uit Portland Oregon, USA tegen. Portland is een van de Amerikaanse steden waar koffie meer een lifestyle-product is. De stad heeft een keur aan koffiebranders en specialty coffee-bars. Geïnspireerd stelden Daan en Tim een blend samen, Pedaler Portland-style, met de smaak uit die koffiestad. Pedaler slaat op de koffie-bakfiets waarmee Tim op markten rond Eindhoven zijn koffiekunsten vertoont deze zomer. En iIn Portland drinken de meeste mensen hun koffie met veel melk. Een Portland Latte is een beetje te vergelijken met een extra grote cappuccino: een dubbele ristretto, veel melk en extra veel schuim. Leuk om uit te proberen thuis?

Portland-blend Pedaler

De blend Portland style, met de naam Pedaler, is een heerlijke mix van 3 soorten bonen. De honey processed Caturra komt uit El Salvador, van de plantage La Providencia. Deze farm wordt gerund door Fernando Alfaro en Jose Enrique Gutierrez, 4e generatie koffieproducenten. Deze plantage ligt op 1100 – 1300 meter boven de zeespiegel. De tweede smaakmaker is ook een Caturra-boon, die zorgt voor tropische zoetheid. Het is de La Florida koffieboon van Finca Las Mercedes in het centrale deel van Colombia. Ooit was Finca Las Mercedes een melkveehouderij, maar de boeren zijn volledig overgestapt op de productie van koffie. Koffieboer Juan Carlos Guerra, inmiddels de 3e generatie van de boerenfamilie, legt zich volledig toe op de productie van specialty coffee. Slechts een deel van het eigendom van de familie is bedekt met de koffieplanten, de rest is oerbos die ongemoeid wordt gelaten om het kwetsbare ecosysteem niet te verstoren.De 3e boon komt van de JR Farm, ooit onderdeel van een heel grote koffieplantage. De twee broers Ferraz Reis produceren op dit deel hoge kwaliteit koffie, een verademing naast de bulkkoffie die toch nog vaak in Brazilië wordt geteeld. JR refereert aan de naam van de zoons van de twee broers, Junqueira Reis, twee van de meest voorkomende namen in de regio. De koffie van deze plantage heeft al 3 keer in de top tien gestaan van de Cup of Excellence competitie.
Hoe dan ook, het is een een volle, romige koffie geworden, met flink wat chocoladetonen.

Een Portland latte van Tim?

Wil je dat Tim voor jou zijn Portland Latte maakt? Dat kan op markten rond Eindhoven deze zomer waar Tim met zijn koffie-bakfiets zijn heerlijke koffies maakt. Kijk op twitter @Coffee_Pedaler om te zien waar hij te vinden is.

De feiten over koffiebonen blend Portland (DENF Coffee Roasters)

  • Koffiebrander: Daan Verleg van DENF Coffee Roasters in Eindhoven
  • Plantage: Finca La Providencia in Ahuachapán in El Salvador, Finca Las Mercedes in Centraal-Colombia, Finca JR in Minas Gerais regio in Brazilië.
  • Hoogte: 1050 – 1950 meter
  • Variëteit: (Red) Caturra & Yellow Bourbon, 100% Arabica
  • Verwerkingsmethode: honey processed, gewassen
  • Geschikt voor: espresso. Bonen gebrand voor espresso, maal je zo fijn als het zand op een Caribisch strand.
  • Je proeft: een volle en romige koffie met flink wat chocoladetonen.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Wat kan ik zeggen…chocolade! 🙂 Een fijne toegankelijke espresso.’

 GoedGevonden en verzonden: mei 2016

TOP