CREATE ACCOUNT

Meer ijskoffie!

/ / Koffieverhalen

Met deze temperaturen is ijskoffie wel heel aantrekkelijk. Al eerder gaf ik een simpel receptje voor ijskoffie. Kort door de bocht: giet een hete espresso over een paar ijsblokjes en geniet! 🙂 Het ziet er misschien niet zo spectaculair uit, maar je hebt koffie en het is verfrissend.

Wil je het liever professioneel een aantrekkelijk aanpakken? Overweeg dan de aanschaf van de geweldige Hario V60 Fretta Ice Coffee Maker. Doe wat vers gemalen koffie uit je Koffiejuffrouw-pakket in de filterhouder bovenin, giet heet water over de gemalen koffie, de koffie druppelt en sijpelt door het ijs in de glazen karaf. Dat ziet echt heel mooi uit. Leuk als je gasten hebt bijvoorbeeld. Serveeridee: presenteer de ijskoffie eens in kleine flesjes met een rietje (zie foto).

Wil je meer weten over die Hario Ice Coffee Maker? >>

Recepten en ideeën

Er zijn natuurlijk meer manieren om een goede en lekkere ijskoffie te maken. Maak eens koffie-ijsklontjes bijvoorbeeld. Of zet gemalen koffie met ijsklonten een nacht in de koelkast en dan heb je ‘s ochtends ijskoffie van topkwaliteit. Nadat je het hebt gezeefd natuurlijk. Of maak een smoothie van koffie, banaan en kokoswater of –melk. In ons magazine op Flipboard staat het artikel ’10 Tasty twists on Iced Coffee’ met recepten en meer ideeën. Sowieso staat het magazine vol met leuke artikelen over koffie… Lezen?

TOP