CREATE ACCOUNT

Koffie-weetjes: Colombiaanse koffie

/ / Koffieverhalen
  • Colombia teelt koffie sinds het begin van de 19e eeuw. Via een pater kwamen de eerste koffiestruiken in het land terecht.  Hij bracht ze mee vanuit de Franse Antillen.
  • Inmiddels is Colombia heel belangrijk voor de koffie-industrie. Van de meer dan 70 landen in de wereld die koffie produceren, staat Colombia al geruime tijd in de top drie.
  • Colombia is van grote waarde voor de koffie-industrie vanwege de handige ligging met havens aan zowel de Atlantische als de Stille Oceaan.
  • Koffie werd vroeger vooral op grote plantages in bulk geproduceerd, maar inmiddels heeft ruim 90 procent van de koffietelers minder dan 5 ha van hun grond beplant met koffiestruiken. Deze kleine plantages –veelal familiebedrijfjes – oogsten soms niet meer dan 50 kg. Met recht micro-lots dus!
  • De koffiebessen groeien in die delen van het land met een gematigd, vochtig klimaat in de uitlopers van het Andes-gebergte.
  • Colombiaanse koffie staat bekend als bijzonder mild en smaakt -generaliserend gesproken- zoet, notig en heeft flinke ‘body’. Colombiaanse koffie is over het algemeen goed in balans en wordt daarom nauwelijks gebruikt voor blends.
TOP