CREATE ACCOUNT

Sprso: koffiebrander Paul Velder

/ / Koffiebranders

De gelukkigste mensen zijn bevlogen mensen, zeggen ze toch? Dan moet koffiebrander Paul Velder van Sprso een gelukkig man zijn. Hoewel Paul een echte micro brander is, heeft hij zijn huis annex branderij goed voorzien van professioneel koffiespul. Naast een fiks espressoapparaat, zien we een paar chemexen, allerhande attributen voor filterkoffie als aeropress, harioketels en koffiemolens in vele maten… Koffiejuffrouw is maar wat blij hem te hebben gevonden, niet in het minst vanwege zijn verrukkelijke koffiebonen.

Paul vertelt dat hij ooit in Londen voor het eerst in aanraking kwam met echt goede koffie. Weer thuis zocht hij goede koffiebonen maar werd zo gegrepen door alles wat hij erover tegenkwam, dat hij het zelf maar eens ging proberen. Op een campingsetje achter in de tuin! Later op reis in Nepal ontdekte hij een bijzondere, kleine koffieplantage aan de voet van de Himalaya (1100 mt hoogte). Direct was hij gefascineerd door de eenvoud en het kleinschalige van deze plantage: het proces van bes tot boon gebeurt nagenoeg zonder machines. Sindsdien is hij door het koffievirus gegrepen. Inmiddels is zijn koffiebranderij Sprso uitgegroeid tot een microbranderij voor specialty coffee.

Wat vindt Koffiejuffrouw van Sprso?

‘Koffiejufrouw kan genieten van de liefde van Paul Velder van Sprso voor koffie. Terwijl hij een heerlijke slow brew voor ons zet, luisteren we gebiologeerd naar zijn verhalen. Heerlijk!’

TOP