CREATE ACCOUNT

Het Koffielab: koffiebrander Sebastiaan van Pommeren

/ / Koffiebranders

Koffiebrander van Het Koffielab word je niet zo maar. Sebastiaan van Pommeren (30) rolde het koffievak in via de winkel van zijn vader in Utrecht. Sebastiaan: ‘Mijn vader en oom hebben een winkel en servicedienst in espressomachines en aanverwante artikelen. Door mijn interesse voor smaken en techniek van espressomachines leerde ik alles over de mogelijkheden in de koffiewereld. Langzamerhand groeide ik richting het koffiebranden. Inmiddels ben ik vier jaar bezig met branden en ben nog steeds aan het groeien in dit boeiende vak.’

De koffiebranderij van Het Koffielab is onlangs verhuisd naar Breukelen. Daar is nu alle ruimte voor koffiebrander Sebastiaan van Pommeren en zijn passie: koffie! Sebastiaan gaat alleen voor topkwaliteit. ‘Veel mensen vinden het lastig om koffie van goede kwaliteit te onderscheiden van topkwaliteit en dat is begrijpelijk. Bij koffiebedrijven bestaat dan de verleiding om goede kwaliteit acceptabel te vinden, om marges te verhogen. Maar daar pas ik echt voor. Ik ben ervan overtuigd dat steeds meer mensen het verschil wel gaan proeven. De koffiecultuur is enorm in ontwikkeling. Nederlanders zijn steeds nieuwsgieriger naar de verschillen in koffiebonen.’

Kwaliteitscontrole van Het Koffielab

De koffiebonen die Sebastiaan of zijn zakenpartner en ook brander Simon gebruiken, kopen ze zelf in. Ze doen alleen zaken met kleine boeren die net als zij gepassioneerd zijn over koffie. Sebastiaan en Simon weten dus waar de bonen vandaan komen en hoe het hele proces van plukken, drogen, verwerken en transport is gegaan. Zo garanderen ze de kwaliteit van hun eindproduct. Welke boon hij momenteel het lekkerste vindt? Sebastiaan: ‘De El Salvador Himalaya, een superlekkere Natural, die is enorm clean. Dus geen vreemde smaken maar echt heerlijk zoet.’

 

TOP