CREATE ACCOUNT

Brazuca Coffee: koffiebrander Tiago Gawlinski

/ / Koffiebranders

Koffiebrander Tiago Gawlinski brandt met veel liefde de mooiste bonen gewoon in een van zijn winkels, in Casa Brazuca in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Brazuca is de naam van de officiële voetbal van het WK 2014 in Brazilië, maar betekent vooral iets in de trant van nationale trots en passie, zo kenmerkend voor de Braziliaanse levensstijl.

Tiago is geboren en getogen in Brazilië. Hij stamt af van naar Brazilië geëmigreerde Polen, inmiddels de derde generatie. Inmiddels woont hij bijna 25 jaar in Nederland en zijn missie is iedereen te laten kennismaken met de verrukkelijke, zachte smaak van Braziliaanse koffiebonen. Hij maakt veel werk van zijn koffie: alleen de beste groene bonen zijn goed genoeg, van de beste koffieplantages. Hij brandt alleen nog maar koffiebonen uit zijn geboorteland. De arabicabonen die hij in zijn eigen toko op ambachtelijke wijze brandt dragen het EKO-keurmerk.

Wat vindt Koffiejuffrouw van Brazuca Coffee?

‘Tof dat iemand zich zo inzet om de koffiebonen van zijn eigen land zo te promoten. En de koffie van de koffiebonen van Brazuca Coffee zijn ook echt heel erg lekker, zo zacht en bijzonder.’

TOP