CREATE ACCOUNT

Koffiebranderij Boon: koffiebrander Lianne Bertens

/ / Koffiebranders

Lianne Bertens van koffiebranderij Boon neemt tijd voor haar koffie. Iedere ochtend roostert ze in haar koffiebranderij kleine hoeveelheden koffiebonen. Geen haast, want dat doet de koffie geen goed. Slow roasting dus, met aandacht en liefde voor de bonen en het ambacht. Alleen zo haal je het beste uit de koffieboon naar boven, weet Lianne.

Pas ’s middags gaat haar winkel open om haar verse koffiebonen te kunnen verkopen. Ooit een chefkok besloot ze zich toe te leggen op het branden van koffiebonen, leerde het vak in Duitsland en voila: een nieuwe carrière! Haar winkel, in Den Haag, is niet de typische espressobar. Eigenlijk kun je er niet eens zitten, behalve buiten op de bank. Maar dat maakt het wel zo charmant. Bij koffiebranderij Boon draait het om koffie, niet om zitten.

Wat vindt Koffiejuffrouw van koffiebranderij Boon?

‘Koffiejuffrouw was gecharmeerd van deze ambachtsvrouw en wat is koffiebranderij Boon een leuk plekje in Den Haag, juist omdat het zo anders is. Dit is een walhalla voor de echte koffieliefhebber. GoedGevonden dus!’

 

TOP