CREATE ACCOUNT

Lot Sixty One Coffee: koffiebrander Adam Craig

/ / Koffiebranders

In de Kinkerstraat, middenin een echte Amsterdamse volksbuurt, vind je op een mooie hoek Lot Sixty One Coffee. Een bijzondere koffie hotspot waar je in de zomer ook –beperkt- kunt buiten zitten. Maar je komt hier uiteraard voor de koffie. En die is goed, ofcourse.

Lot Sixty One Coffee is een klein zaakje waar op maandag en dinsdag de koffiebonen in het souterrain gebrand worden. Een feest voor je neus in dit toch al heerlijk relaxte tentje. De Australische eigenaar, koffiebrander Adam Craig, en zijn team werken hier met liefde, zoveel is wel duidelijk. En hij is een man met een missie. Uiteraard maakt hij alle soorten koffies gebaseerd op espresso, maar hij wil vooral koffiedrinkend Amsterdam overtuigen van de finesse van filterkoffie. En daar wordt Koffiejuffrouw dan weer heel gelukkig van.

Wat vindt Koffiejuffrouw van Lot Sixty One Coffee?

‘Dit is een plek om koffie te beleven, in alle facetten. Je kunt de enorme koffiebonenbrander in werking zien, koffiegekken proeven er steeds andere brandingen van verschillende bonen en dito zetmethodes. Voor een actief rustmoment in je drukke dag, zoiets. Voor de nieuwsgierige startende koffiegekken is het bovendien wel fijn om te luisteren naar een van de baristas die elke handeling van het koffiezet proces uitlegt. GoedGevonden dus!’

TOP