CREATE ACCOUNT

Blommers Coffee Roasters: Blommers Blend

/ / Zendingen
Blommers blend

Robert Blommers raadde ons zijn speciale Blommers Blend voor espresso aan voor onze koffiefans. En inderdaad een fijne, toegankelijke, pittige koffie die het ook goed blijft doen met in cappuccino en latte.

Blends

Blends in de specialty coffee markt zijn anders dan de ‘commerciële melanges’. Verschillende single origin koffiebonen vormen de melange. Ze komen immers uit één streek of liever nog van één plantage. Soms zelfs van een deel van de plantage, dan wordt het als micro lot aangeduid. Dat betekent dat de herkomst van de bonen nogal precies terug is te vinden. Bovendien heeft een vast recept geen zin. Elke oogst is anders, dat maakt de single origin bonen juist zo interessant. En daarmee ook de melange. (kijk voor meer info over blends >>

Blommers blend

Blommers selecteerde 3 single origins voor hun blend: een uit Brazilië, een uit Ethiopië en een uit El Salvador. De Braziliaanse boon komt uit de streek Sul de Minas waar veel specialty coffee geteeld wordt. Deze krachtige boon geeft de  donkere chocoladetonen aan de koffie. Proef je suikerriet? Klopt. Komt door dit boontje! De koffie uit Kochere, Ethiopië maakt het geheel wat frisser, door een licht fruitige toon aan mee te geven.  De fluwelige volle smaak? Die komt van de boon uit El Salvador. Zo zie je, een gouden trio voor een heerlijke explosie aan smaken.

De feiten over Blommers blend (Blommers Coffee Roasters)

  • Koffiebrander: Robert Blommers van Blommers Coffee Roasters in Nijmegen
  • Plantage: Fazenda Lago, in Sul de Minas in Brazilië; Reko factory in Kochere, Ethiopië; Finca los Pirineos in Tecapa, El Salvador.
  • Hoogte: 1050 – 2100 meter
  • Variëteit: Verschillende soorten, 100% Arabica
  • Verwerkingsmethode: gewassen en pulped natural
  • Geschikt voor: espresso. Maal de bonen zo fijn als het zand op een Caribisch strand.
  • Je proeft: een aromatische espresso waarin je onder andere suikerriet, chocolade en steenvruchten kunt proeven.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Een toegankelijke, smakelijke koffie. Blijft lekker met melk. Cocoonen maar!’

GoedGevonden en verzonden: november 2016

TOP