CREATE ACCOUNT

DENF Coffee Roasters: La Florida (Colombia)

/ / Zendingen
Colombia denf coffee roasters

Daan Verleg van DENF Coffee Roasters verleidde ons met zijn Colombiaanse koffie. Dat begon al via de mail: ‘Ik zou jullie en jullie abonnees heel graag kennis laten maken met mijn organic Colombia! Ik ben echt verliefd op die Coffee. Als espresso heeft ‘ie een medium body met een fijne rondheid en een mooie zoetbalans. Met winey notes.’ Nou kom maar op, en inderdaad, een heel fijne koffie. Weer zo anders dan de koffie uit Colombia van een paar maanden geleden. Colombia heeft natuurlijk wel meer mooie koffies. Van de meer dan 70 landen in de wereld die koffie produceren, staat Colombia al geruime tijd in de top drie.

Finca las Mercedes

De koffiebonen La Florida groeien op de plantage Finca Las Mercedes in het departement Antioquia, in het noordoosten van Colombia. Bekende stad is hier Medellín. Vroeger was de Finca een melkveehouderij, maar de boer Eduardo Guerra stapte geleidelijk over naar koffieproductie. De huidige derde generatie van dit familiebedrijf legt zich helemaal toe op specialty coffee. Hun mooie boerderij ligt in de bergen en het erbij horende stuk land is deels oerbos en dat laten ze ook zo! Natuurlijke bronnen voorzien de boerderij van water. De koffieboer maakt zich sterk om de koffie zo natuurlijk en duurzaam mogelijk te produceren

De feiten over koffieboon La Florida (DENF Coffee Roasters)

  • Koffiebrander: Daan Verleg van DENF Coffee Roasters in Eindhoven
  • Plantage: Finca Las Mercedes in Antioquia in Colombia
  • Hoogte: 1.950 meter
  • Variëteit: Caturra, 100% Arabica
  • Verwerkingsmethode: gewassen – ecopulper
  • Geschikt voor: espresso én filter. Voor espresso maal je de bonen zo fijn als het zijdezachte zand van de Cariben. Maal de bonen voor filter zo fijn als het zand van Bloemendaal, iets grover dus.
  • Je proeft: een zoetige koffie met een mooie balans en een fijne rondheid en wijnachtige tonen.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Tropisch fruit? Mooi licht en fruitig koffietje.’

GoedGevonden en verzonden: september 2015

TOP