CREATE ACCOUNT

Coutume Cafe: koffieboon Ndava Micosta 2 Burundi

/ / Zendingen

Bij Coutume Café, nog zo’n begrip in Parijs, kozen we voor Ndava Micosta, een koffieboon uit het Afrikaanse Burundi, gebrand voor espresso. Als Belgische kolonie begon koffieteelt in dit land in Zuid-Oost Afrika rond 1920, met wisselend succes. De laatste jaren wordt het steeds beter, helemaal sinds steeds meer koffieboeren zich toeleggen op de teelt van specialty coffees. Deze koffieboon komt van een plantage vlakbij de grens met Tanzania.

Notitie van de koffiebrander: ‘Deze koffieboon is dubbel gefermenteerd. Eerst als hele vrucht voor 10 uur, toen ontdaan van het pulp en toen nog eens 12 uur in waterreservoirs gefermenteerd. Dat geeft een heerlijke frisse koffie met een mooie balans.

De feiten over koffieboon Ndava Micosta 2 (Café Coutume)

  • Koffiebrander: Kevin Ayers van Café Coutume
  • Plantage: Gasogwe, in de provincie Muyinga, Burundi
  • Varieteit: 100% Arabica
  • Geschikt voor: espresso. Voor espressokoffie maal je de bonen zo fijn als het zand van de Caraïben, mooie fijne en zijdezacht.
  • Je proeft: Een prachtige kop koffie met een mooie balans tussen de aciditeit van rood fruit, de zoetigheid van rietsuiker en de tonen van melkchocolade.
  • Koffiejuffrouw zegt: ‘Melkchocolade, mjammie. Beetje romig en toch fris. Lekker hoor!’

GoedGevonden en verzonden: oktober 2014

TOP