CREATE ACCOUNT

BorgmanBorgman: signature blend

/ / Zendingen

BorgmanBorgman in Leiden brandde zijn befaamde espressoblend voor Koffiejuffrouw. Zoals we inmiddels weten zijn blends in de specialty coffee-markt anders dan die van de grote commerciële merken. Bij de grote merken worden de bonen net zolang gemengd tot de vertrouwde smaak ontstaat, die ze al sinds jaar en dag voeren. Bij een specialty coffee-merk vormen de verschillende single origin koffiebonen de melange. Nog steeds herleidbaar en dus ook ieder seizoen weer anders van smaak.

Signature blend

Deze BorgmanBorgman blend bestaat uit bonen uit Brazilië, uit Guatemala en Costa Rica. De Braziliaanse boon komt van de plantage São José in de Mantiqueira de Minas regio. Ondanks de alarmerende berichten over pittige weersomstandigheden leverde de recente oogst een heerlijke koffieboon op die tonen van banaan en grapefruit heeft en de espresso een mooie, diepe, volle smaak geeft.
De regio in Costa Rica waar de andere boon vandaan komt, wordt ook wel de ‘Bordeaux van Costa Rica’ genoemd. De Irazu vulkaan maakt de heuvels supervruchtbaar daar. Als je donkere chocolade proeft in je kopje, komt het van deze boon.
De 3e boon in de blend komt uit de Huehuetenango regio in Guatemala, vlakbij de grens met Mexico. Bijzonder aan deze streek is dat de bodem kalkrijk is wat weer een heel andere smaak geeft aan de koffie. Misschien dat je dat mineraalachtige kunt proeven in de koffie? Het zoet-fruitige in de blend komt in elk geval van deze boon. Proeven maar! Ben benieuwd wat jij eruit haalt.

De feiten over koffiebonen Borgman Blend (BorgmanBorgman)

• Koffiebrander: Rien Borgman van BorgmanBorgman in Amsterdam
• Plantage: Finca São José in Mantiqueira de Minas in Brazilië, Finca Tres Ríos in Centrale vallei in Costa Rica en Finca Isnul in de Huehuetenango regio in Guatemala.
• Hoogte: 1200 – 1400 meter
• Variëteit: SHB, Yellow Bourbon, 100% Arabica
• Verwerkingsmethode: Natural en gewassen
• Geschikt voor: espresso en filter. Zijn je bonen gebrand voor espresso, dan maal je ze zo fijn als het zand op een Caribisch strand. De voor filter gebrande bonen maal je iets grover, zoals het zand in Bloemendaal.
• Je proeft: een koffie met een mooie balans tussen chocolade, kruidige en zoete smaken.
• Koffiejuffrouw zegt: ‘Zachte koffie, met een lekkere nasmaak..’

GoedGevonden en verzonden: juni 2016

TOP